Onze reizen

Hier vindt u onze gemaakte reizen (oude site) met de Johanna van 2008 t/m 2018 en foto’s van de jaren daarna.

2022 We maken vaartochten vanuit de jachthaven het Lunegat.
Klik hier voor foto’s van 2022.

2021 Onze vaste ligplaats blijft, vanwege Corona, Jachthaven Lunegat.
Klik hier voor foto’s van 2021.

2020 We hebben een vaste ligplaats in de Jachthaven Lunegat bij Dokkumer Nieuwe Zijlen..
Klik hier voor foto’s van 2020.

2019 We overwinterden in Hoorn en liggen in Ee.
Klik hier voor foto’s van 2019.

2018 We overwinterden in Hoorn en liggen vrijwel de hele zomer bij het plaatsje Ee aan het Dokkumer Grootdiep in Friesland.
Klik hier voor het verhaal.

2017 Na het overwinteren te Hoorn varen we naar Antwerpen en vervolgens door de Belgische Kempen naar Maastricht. Van Maastricht over de Maas, Waal, IJssel en IJsselmeer terug naar Hoorn
Klik hier voor het verhaal.

2016 We lagen in de winter te Hoorn en waren van plan naar de oostzee te gaan, maar het weer en dan met name de hoge golven op de Noordzee hebben ons doen besluiten in Noord Nederland te blijven. We varen rond in Groningen, Friesland en Noordholland. We doen o.a. Wieringen, Den Helder, Alkmaar, Schagen en de Zaan aan.
Klik hier voor het verhaal.

2015 Weer overwinterden we in Hoorn en maken een tocht door Nederland en Belgiƫ, waarbij we onder andere Wijk bij Duurstede, Tiel, Zaltbommel, het Grevelingenmeer, Gent, Delft en Leiden aandoen.
Klik hier voor het verhaal.

2014 We overwinterden in Hoorn en varen rond in Nederland. We doen Kampen, Zwolle, Hasselt en Steenwijk aan. Vervolgens liggen we lang in Harlingen en keren via het IJsselmeer, Randmeren en Eem terug in Hoorn.
Klik hier voor het verhaal.

2013 Na het overwinteren in Hoorn maken we een reis door Nederland. Naar de Nederrijn, Geldersche IJssel, Friesland, Groningen en de randmeren. We hadden een prachtige zomer, eerst wat koud maar daarna zonnig en warm.
Klik hier voor het verhaal.

2012 Deze reis voert ons voor de tweede keer naar de Oostzee. We doen Denemarken en Zweden aan, bezoeken Kopenhagen en hebben bij Helsingborg de ingang van de Sont, waar vroeger de tol werd geheven, bezocht. Het weer was weer niet best deze zomer. Dankzij de harde wind en de daarmee gepaard gaande hoge golven, viel het aantal vaardagen tegen.
Klik hier voor het verhaal.

We gaan in 2011 weer naar onze zuiderburen, maar nu niet linksaf op de Westerschelde maar rechtdoor over het kanaal Gent-Terneuzen. We doen Gent en Brugge aan. Oostende slaan we, vanwege het slechte weer, over en keren weer terug over het kanaal Terneuzen-Gent. Rotterdam is aangedaan en we zijn door Zuid- en Noordholland teruggevaren.
Klik hier voor het verhaal.

We wagen de sprong en varen in 2010 over zee naar het Kielerkanaal en dan naar de Oostzee. Een rondje rond het Deense eiland Fyn. We hadden heel erg mooi weer.
Klik hier voor het verhaal.

In 2009 hebben we de Duitse wadden bezocht. We hebben de eilanden m.u.v. Just en Baltrum aangedaan en zijn vervolgens naar Wilhelmshaven gevaren. Daar zijn we door het Ems-Jade kanaal terug naar Nederland gevaren. Uiteindelijk zijn we weer in Hoorn aangekomen waar we overwinterden.
Klik hier voor het verhaal.

Onze eerste reis met de Johanna in 2008 ging van Baarn naar Zeeland, via de Westerschelde naar Antwerpen, door het Albertkanaal naar Luik en Maastricht en over de Maas etc. naar Hoorn. In Hoorn hebben we overwinterd.
Klik hier voor het verhaal.